Apple crumble  with  fresh apples
clock icon
1:10'

Μηλόπιτα με εύκολη, τριφτή, ζύμη

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • Για τη γέμιση

  • 4 μεγάλα μήλα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Μία από τις πιο απλές και την ίδια στιγμή ασύγκριτα λαχταριστές μηλόπιτες που έχετε δοκιμάσει. Το μυστικό της νοστιμιάς της κρύβεται στη ζύμη, που ετοιμάζεται με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη, με μία μαρίζ, να ομογενοποιηθούν.
Κάνετε λακκούβα στο μίγμα του αλευριού και ρίχνετε μέσα τα αβγά και το βούτυρο με τη ζάχαρη. Πλάθετε να ενωθούν τα υλικά, χωρίς όμως να παραζυμώσετε τη ζύμη σας, για να μην σκληρύνει.
Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο, φροντίζοντας το ένα μέρος να είναι μεγαλύτερο. Τυλίγετε τη μικρότερη ποσότητα ζύμης με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε μέσα το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Καθαρίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βγάζετε το πυρίμαχο με τη βάση της μηλόπιτας από το ψυγείο και αδειάζετε μέσα τη γέμιση των μήλων.
Βγάζετε από την κατάψυξη και την υπόλοιπη ζύμη και με τη βοήθεια της χοντρής πλευράς του τρίφτη, την τρίβετε πάνω από τη γέμιση, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ψήνετε τη μηλόπιτα στον φούρνο για 45-50 λεπτά, να ροδοκοκκινίσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη, με μία μαρίζ, να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Κάνετε λακκούβα στο μίγμα του αλευριού και ρίχνετε μέσα τα αβγά και το βούτυρο με τη ζάχαρη. Πλάθετε να ενωθούν τα υλικά, χωρίς όμως να παραζυμώσετε τη ζύμη σας, για να μην σκληρύνει.

Βήμα 3

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο, φροντίζοντας το ένα μέρος να είναι μεγαλύτερο. Τυλίγετε τη μικρότερη ποσότητα ζύμης με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε μέσα το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Βήμα 5

Καθαρίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βγάζετε το πυρίμαχο με τη βάση της μηλόπιτας από το ψυγείο και αδειάζετε μέσα τη γέμιση των μήλων.

Βήμα 6

Βγάζετε από την κατάψυξη και την υπόλοιπη ζύμη και με τη βοήθεια της χοντρής πλευράς του τρίφτη, την τρίβετε πάνω από τη γέμιση, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Βήμα 7

Ψήνετε τη μηλόπιτα στον φούρνο για 45-50 λεπτά, να ροδοκοκκινίσει.