clock icon
60'

Μηλόπιτα με κραμπλ φιστικιού Αιγίνης από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • 6-8 μήλα
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 2 ξυλάκια κανέλα  
  • Για το κραμπλ:
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ή αμυγδαλο), τριμμένο σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό σε μια εναλλακτική πανεύκολη εκδοχή.

Γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια. Τα βράζουμε για 10 λεπτά μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και τα σουρώνουμε.

Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, απλώνουμε τα μήλα σε ένα πυρέξ και τα ανακατεύουμε με τις σταφίδες.

Κραμπλ: Ανακατώνουμε όλα τα υλικά μαζί, και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε την ζύμη πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-40 λεπτά έως ότου πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια. Τα βράζουμε για 10 λεπτά μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και τα σουρώνουμε.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, απλώνουμε τα μήλα σε ένα πυρέξ και τα ανακατεύουμε με τις σταφίδες.

Βήμα 3

Κραμπλ: Ανακατώνουμε όλα τα υλικά μαζί, και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε την ζύμη πάνω από τα μήλα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-40 λεπτά έως ότου πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.