Mini Tortilioni me cheddar small
clock icon
30'

Μίνι τορτιλιόνι με τσένταρ και αρωματικά ψίχουλα ψωμιού

Υλικά

  • 350 ml γάλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 75 γρ. χωριάτικο ψωμί ξερό
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 200 γρ. ώριμο τσένταρ, τριμμένο
  • 150 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 1 ½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μακαρόνια τορτιλιόνι, βρασμένα

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο με ζυμαρικά, τυρί τσένταρ και γάλα. Τα αρωματικά τρίμματα ψωμιού δίνουν έξτρα γεύση. Ενα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα. Χτυπάμε το ξερό ψωμί μαζί με το δεντρολίβανο στο μούλτι και το περνάμε ελαφρά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα ανακατεύουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, τα τυριά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ομογενοποιούμε και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και ανακατεύουμε για 3 με 4 λεπτά για να παστεριωθούν τα αυγά και για να μην κόψουν. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας από πάνω με τα αρωματικά τρίμματα του ψωμιού.
Φωτογραφίες: Ant Duncan

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα. Χτυπάμε το ξερό ψωμί μαζί με το δεντρολίβανο στο μούλτι και το περνάμε ελαφρά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα ανακατεύουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, τα τυριά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ομογενοποιούμε και κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και ανακατεύουμε για 3 με 4 λεπτά για να παστεριωθούν τα αυγά και για να μην κόψουν. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας από πάνω με τα αρωματικά τρίμματα του ψωμιού.

Βήμα 3

Φωτογραφίες: Ant Duncan