OliveMagazine

Moσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο

Moσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.600γρ. μοσχαρίσια μάγουλα, χωρίς νεύρα και λίπος, σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 750ml κρασί κόκκινο
  • 60ml ξίδι από κόκκινα σταφύλια
  • 800γρ. ντοματάκια (κονσέρβα)
  • 55γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 φινόκιο, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 400γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μεγάλα κομμάτια
  • 200γρ. μικρά μανιτάρια λευκά
  • 6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζετε το κρέας στη γάστρα και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι με τα καρότα. Μόλις γυαλίσουν τα μεταφέρετε στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξίδι, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το φινόκιο. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Ανοίγετε τη γάστρα, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και ψήνετε χωρίς καπάκι για 45 λεπτά ακόμη.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο