mosxaraki kolokythakia anoigma
clock icon
40'

Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι με κολοκυθάκια και κρέμα αριάνι

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 800 γρ. φιλέτο μοσχάρι (κομμένο σε 4 κομμάτια)
  • 6 κολοκυθάκια μεσαία (κομμένα κυδωνάτα)
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • 8 σπόρους κόλιανδρο, σπασμένους
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 ml αριάνι
  • 1 πιπεριά μικρή καυτερή (κατά προτίμηση)
  • 1/3 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ (αραιωμένο σε λίγο νερό)
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι χοντρό

Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή για φιλέτο μοσχαράκι, που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Η κρέμα αριάνι δίνει στο πιάτο ξεχωριστή νοστιμιά.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, τα μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, πιπέρι και τον σπασμένο κόλιανδρο. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνουμε για 12΄-14΄ στους 220°C σε προθερμασμένο φούρνο.

Σε τηγάνι πλατύ με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα, αφού τα αλατοπιπερώσουμε πρώτα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο και όταν λιώσει βρέχουμε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο συνέχεια για 4΄-5΄.

Βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 170°C για 8΄. Εάν το θέλουμε περισσότερο καλοψημένο, αφήνουμε για 4΄ ακόμη. Ταυτόχρονα σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το αριάνι με την καυτερή πιπεριά σε χαμηλή φωτιά για 3΄ και προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ να δέσει ελαφρώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το φιλέτο με τραγανά κολοκυθάκια και περιχύνουμε με το αριάνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, τα μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, πιπέρι και τον σπασμένο κόλιανδρο. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνουμε για 12΄-14΄ στους 220°C σε προθερμασμένο φούρνο.

Βήμα 2

Σε τηγάνι πλατύ με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα, αφού τα αλατοπιπερώσουμε πρώτα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο και όταν λιώσει βρέχουμε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο συνέχεια για 4΄-5΄.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 170°C για 8΄. Εάν το θέλουμε περισσότερο καλοψημένο, αφήνουμε για 4΄ ακόμη. Ταυτόχρονα σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το αριάνι με την καυτερή πιπεριά σε χαμηλή φωτιά για 3΄ και προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ να δέσει ελαφρώς.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το φιλέτο με τραγανά κολοκυθάκια και περιχύνουμε με το αριάνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M