20181220155702_21151111_05637_sigomageiremena-mosxarisia-paidakia-me-portokali-&-asteroeidi-glykniso

ΜΟΣΧΑΡΙ

clock icon
2:45'

Μοσχαρίσια παϊδάκια με πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσια παϊδάκια
  • 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 400γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες
  • 250ml χυμό ροδιού
  • 100ml πετιμέζι
  • 50γρ. ζάχαρη καστανή
  • 600γρ. κολοκύθα, σε μεγάλα κομμάτια

Πολύ αρωματικά παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα! Ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο πάρτι!

Βράζετε τα παιδάκια για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Προσθέτετε στο ταψί με τα παϊδάκια το σκόρδο, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις πιπερίτσες, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε σε ένα μπολ το πετιμέζι, το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη, κλείνετε, κουνάτε δυνατά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνετε τα παϊδάκια.
Σκεπάζετε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, προσθέτετε την κολοκύθα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας, να καραμελώσει και να μαλακώσει η κολοκύθα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα παιδάκια για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Προσθέτετε στο ταψί με τα παϊδάκια το σκόρδο, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις πιπερίτσες, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάζετε σε ένα μπολ το πετιμέζι, το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη, κλείνετε, κουνάτε δυνατά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνετε τα παϊδάκια.

Βήμα 4

Σκεπάζετε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, προσθέτετε την κολοκύθα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας, να καραμελώσει και να μαλακώσει η κολοκύθα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Tina Webb