vp 141755studiopaterakis.com – Αντίγραφο
clock icon
40'

Μους σοκολάτα γάλακτος – φράουλας

Υλικά

    Για τη μους σοκολάτας

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 100ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • Για τη μους φράουλας

  • 300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αβγών
  • ½ φάκελο σκόνη ζελατίνας
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 2 καψουλάκια άρωμα βανίλιας
  • Για τη διακόσμηση

  • μερικές φράουλες ολόκληρες

Πεντανόστιμο γλυκάκι, που φτιάχνεται πανεύκολα, και χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και παράλληλα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, αλλά να μην γίνει σαντιγί.
Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το αναμιγνύετε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε το ενσωματώνετε στην παχύρρευστη κρέμα και μοιράζετε τη μους σε έξι ή περισσότερα ποτήρια γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους.
Περίπου στις 2 ώρες αφού βάλετε τα ποτηράκια με τη μους σοκολάτα στο ψυγείο, ετοιμάζετε και τη μους φράουλας. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και, αφού φουσκώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά και τη λιώνετε ανακατεύοντας με κουταλάκι.
Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μίξερ μαζί με τα 100γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτετε στο χυμό τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί. Περιμένετε να κρυώσει το μίγμα.
Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ.) σε σφιχτή μαρέγκα και ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
Κρατάτε μισό φλιτζάνι περίπου από το μίγμα του ζελέ της φράουλας στην άκρη και ενσωματώνετε το υπόλοιπο στη σαντιγί. Τέλος, ενσωματώνετε τη μαρέγκα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.
Αφού πήξει η μους σοκολάτας συμπληρώνετε τα ποτήρια μέχρι πάνω με μους φράουλας και τα αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει και η μους φράουλας. Μοιράζετε από πάνω προσεκτικά με ένα κουτάλι από λίγο ζελέ φράουλας και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν καλά πριν τις σερβίρετε, ιδανικά την επόμενη μέρα.
Σερβίρετε διακοσμώντας με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε ποτήρι.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και παράλληλα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, αλλά να μην γίνει σαντιγί.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το αναμιγνύετε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε το ενσωματώνετε στην παχύρρευστη κρέμα και μοιράζετε τη μους σε έξι ή περισσότερα ποτήρια γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους.

Βήμα 3

Περίπου στις 2 ώρες αφού βάλετε τα ποτηράκια με τη μους σοκολάτα στο ψυγείο, ετοιμάζετε και τη μους φράουλας. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και, αφού φουσκώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά και τη λιώνετε ανακατεύοντας με κουταλάκι.

Βήμα 4

Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μίξερ μαζί με τα 100γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτετε στο χυμό τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί. Περιμένετε να κρυώσει το μίγμα.

Βήμα 5

Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ.) σε σφιχτή μαρέγκα και ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

Βήμα 6

Κρατάτε μισό φλιτζάνι περίπου από το μίγμα του ζελέ της φράουλας στην άκρη και ενσωματώνετε το υπόλοιπο στη σαντιγί. Τέλος, ενσωματώνετε τη μαρέγκα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.

Βήμα 7

Αφού πήξει η μους σοκολάτας συμπληρώνετε τα ποτήρια μέχρι πάνω με μους φράουλας και τα αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει και η μους φράουλας. Μοιράζετε από πάνω προσεκτικά με ένα κουτάλι από λίγο ζελέ φράουλας και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν καλά πριν τις σερβίρετε, ιδανικά την επόμενη μέρα.

Βήμα 8

Σερβίρετε διακοσμώντας με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε ποτήρι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή