Mous sokolatas
clock icon
30'

Γιορτινή μους σοκολάτας με μπράντι και δαμάσκηνα

Υλικά

    Για τη μους

  • 4 αυγά
  • 135 γρ. σοκολάτα
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 περγαμόντο, το ξύσμα
  • Για τα δαμάσκηνα

  • 200 ml μπράντι
  • 200 γρ. δαμάσκηνα
  • 60 γρ. μέλι
  • 100 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Για το τραπέζι της γιορτής ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ επιδόρπιο με μους σοκολάτας, δαμάσκηνα και μπράντι. Υπέροχο!

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα δαμάσκηνα σε 1 μικρή κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια μπασίνα βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και μέσα σε μια κατσαρόλα με κοχλάζον νερό ακουμπάμε την μπασίνα. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και η θερμοκρασία να φτάσει κοντά στους 65 βαθμούς. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός εκτός φωτιάς τα αυγά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο χωρίς να αφήσουμε να ζεσταθεί πολύ. Προσθέτουμε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα. Σερβίρουμε σε ποτήρια, βάζουμε κάτω τα δαμάσκηνα και από πάνω τη μους. Κρυώνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα δαμάσκηνα σε 1 μικρή κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Σε μια μπασίνα βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και μέσα σε μια κατσαρόλα με κοχλάζον νερό ακουμπάμε την μπασίνα. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και η θερμοκρασία να φτάσει κοντά στους 65 βαθμούς. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός εκτός φωτιάς τα αυγά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Βήμα 3

Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο χωρίς να αφήσουμε να ζεσταθεί πολύ. Προσθέτουμε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα. Σερβίρουμε σε ποτήρια, βάζουμε κάτω τα δαμάσκηνα και από πάνω τη μους. Κρυώνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.