mousse

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

clock icon
30'

Mousse πάστας με ζελέ ρόδι και crumble μπισκότου

Υλικά

    Για τη mousse

  • 400γρ. πάστα αμυγδάλου
  • 400γρ. γάλα
  • 1 φάκελος Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε σκόνη
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα για το Garni
  • 40γρ. νερό
  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Pόδι ΓΙΩΤΗΣ
  • Για το crumble

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50γρ. βούτυρο

Ανάλαφρο και καλοκαιρινό γλυκό που ετοιμάζετε με Garni και Φρουί Ζελέ με γεύση Pόδι ΓΙΩΤΗΣ και κερδίζετε τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά του.

Βάζετε τη Ζελατίνη σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ στο νερό και τη βάζετε στο ψυγείο να φουσκώσει, για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.
Αφήνετε το γάλα να πάρει μια βράση και προσθέτετε τη ζελατίνη, την πάστα αμυγδάλου και ομογενοποιείτε. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής στη συσκευασία και το προσθέτετε στο μίγμα με την πάστα αμυγδάλου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Προετοιμάζετε τους 2 φακέλους Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αδειάζετε το Φρουί Ζελέ σε 10-12 ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Μόλις πήξει, απλώνετε μία στρώση από το μίγμα της mousse σε κάθε ποτήρι και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Αφού σταθεροποιηθεί η mousse, σερβίρετε γαρνίροντας με crumble μπισκότου, το οποίο έχετε ετοιμάσει λιώνοντας το βούτυρο και αναμιγνύοντάς το καλά με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τη Ζελατίνη σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ στο νερό και τη βάζετε στο ψυγείο να φουσκώσει, για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 2

Αφήνετε το γάλα να πάρει μια βράση και προσθέτετε τη ζελατίνη, την πάστα αμυγδάλου και ομογενοποιείτε. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής στη συσκευασία και το προσθέτετε στο μίγμα με την πάστα αμυγδάλου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Βήμα 4

Προετοιμάζετε τους 2 φακέλους Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αδειάζετε το Φρουί Ζελέ σε 10-12 ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.

Βήμα 5

Μόλις πήξει, απλώνετε μία στρώση από το μίγμα της mousse σε κάθε ποτήρι και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.

Βήμα 6

Αφού σταθεροποιηθεί η mousse, σερβίρετε γαρνίροντας με crumble μπισκότου, το οποίο έχετε ετοιμάσει λιώνοντας το βούτυρο και αναμιγνύοντάς το καλά με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ.