Three tasty muffins on a white plate
clock icon
55'

Muffins με δύο σοκολάτες και καρύδια

Υλικά

  • 300γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 αβγά μεσαίου μεγέθους
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 340ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 170ml γάλα φρέσκο
  • 50ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 200γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  • 50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Αφράτα και λαχταριστά κεκάκια με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και δύο είδη Κουβερτούρας. Θα γίνουν τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Ψιλοκόβετε τις Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ και τις βάζετε σε δύο διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με τη Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ προσθέτετε 20ml από την κρέμα γάλακτος.
Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τη Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ διαδοχικά σε μπεν μαρί (στερεώνετε επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνετε κατά μέρος.
Χτυπάτε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αβγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 50ml ελαιόλαδο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος ενσωματώνετε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Μοιράζετε το μίγμα που ετοιμάσατε ισόποσα στα δύο μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για muffins (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε αλουμινένιες μιας χρήσης).
Με ένα κουτάλι βάζετε σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότητες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, ξεκινώντας με το μαύρο και μετά το λευκό, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε δύο διαφορετικές στρώσεις. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε τις Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ και τις βάζετε σε δύο διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με τη Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ προσθέτετε 20ml από την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 2

Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τη Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ διαδοχικά σε μπεν μαρί (στερεώνετε επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνετε κατά μέρος.

Βήμα 3

Χτυπάτε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αβγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 50ml ελαιόλαδο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος ενσωματώνετε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Βήμα 4

Μοιράζετε το μίγμα που ετοιμάσατε ισόποσα στα δύο μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για muffins (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε αλουμινένιες μιας χρήσης).

Βήμα 6

Με ένα κουτάλι βάζετε σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότητες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, ξεκινώντας με το μαύρο και μετά το λευκό, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε δύο διαφορετικές στρώσεις. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.