OliveMagazine

Muffins με άρωμα καφέ γεμιστά με καραμέλες

Muffins με άρωμα καφέ γεμιστά με καραμέλες

Μερίδες:για 12 muffins
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 120γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 12 καραμέλες γάλακτος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε μέσα τον καφέ και αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι.

Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτετε το γάλα (κρύο) και το μίγμα αλευριού. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμα για muffins με 12 υποδοχές (βουτυρωμένες) ή σε αλουμινένια ατομικά φορμάκια μίας χρήσης. Βυθίζετε στο καθένα από μία καραμέλα γάλακτος (χωρίς να φτάσετε στον πάτο) και ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20 λεπτά.

Τα βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr