OliveMagazine

Muffins με καλαμπόκι και μπάρες με ξερά βερίκοκα

Muffins με καλαμπόκι και μπάρες με ξερά βερίκοκα

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα muffins

  • 85γρ. καλαμποκάλευρο
  • 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ ποτήρι γάλα
  • ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 400γρ. καλαμπόκι σε σποράκια βρασμένο
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας
  • 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
  • κασέρι ή κεφαλογραβιέρα σε κύβους
  • τυρί πικάντικο, τριμμένο
  • Για τις μπάρες

  • 150γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150γρ. διογκωμένο ρύζι (rice crispies)
  • 100γρ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 125γρ. μέλι
  • 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα muffins: Ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο με το γάλα. Τα αφήνετε να μείνουν για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, σοτάρετε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε μία φόρμα για muffins με 12 υποδοχές. Ανακατεύετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με τη ζάχαρη, το καλαμπόκι, τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το μίγμα του καλαμποκάλευρου, το βούτυρο και τα αβγά.

Μοιράζετε το μίγμα στη φόρμα και βυθίζετε σε κάθε muffins από 1 κύβο τυριού, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τα διατηρείτε στην κατάψυξη και κάθε μέρα δίνετε από ένα για το κολατσιό.

Για τις μπάρες: Ανακατεύετε τη βρώμη με το διογκωμένο ρύζι και τα ξερά βερίκοκα. Ζεσταίνετε ελαφρά το βούτυρο με το μέλι και προσθέτετε την ψιλοκομμένα κουβερτούρα. Όταν λιώσει ανακατεύετε μέσα το μίγμα των δημητριακών και το απλώνετε σε ρηχό ταψάκι.

Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει και στη συνέχεια κόβετε τις μπάρες. Διατηρείται σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr