OliveMagazine

Muffins με λεμόνι και καρύδα

Muffins με λεμόνι και καρύδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 240γρ. αλεύρι
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3γρ. μαγειρική σόδα
  • 2γρ. αλάτι
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. τρίμμα καρύδας
  • 20γρ. ξύσμα από λεμόνι (από 2-3 ακέρωτα λεμόνια)
  • 2 αβγά
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 225γρ. γιαούρτι
  • 50γρ. καρύδα σε τρίμμα
  • 50γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80γρ. καρύδια τριμμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετείτε όλα τα υλικά του μίγματος σε ένα μίξερ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφιν ή σε φορμάκια μιας χρήσεως χάρτινα, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 2/3, και ψήνετε στους 180°C μέχρι το σημείο που θα καρφώσετε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγαίνει στεγνό, για 30 λεπτά περίπου.

Αναμιγνύετε τη μαύρη ζάχαρη με την καρύδα και τα τριμμένα καρύδια.

Ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσουν λίγο, βγάζετε τα μάφιν από τις φόρμες τους ή τα αφήνετε στα χάρτινα φορμάκια και τα πασπαλίζετε με το μίγμα της μαύρης ζάχαρης που έχετε ετοιμάσει.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr