OliveMagazine

Muffins με πασχαλινά αβγά έκπληξη

Muffins με πασχαλινά αβγά έκπληξη

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 160γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο + 2 κουτ, σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 50γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3-4 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 120γρ. τυρί τριμμένο
  • 6 αβγά βραστά, καθαρισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και λαδώνετε ελαφρώς μία φόρμα με 6 υποδοχές για muffin.

Σε ένα μπολ βάζετε το αβγό, το γάλα, το ½ φλιτζάνι βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια προσθέτετε στη γέμιση το μπέικον, το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Βάζετε από 2 κουτ. σούπας μίγματος σε κάθε υποδοχή της φόρμας. Προσεκτικά τοποθετείτε από 1 βραστό αβγό στο κέντρο κάθε υποδοχής και απογεμίζετε με το μίγμα που ετοιμάσατε, να καλυφθούν τα αβγά.

Ψήνετε τα muffins στο φούρνο για 20-25 λεπτά, να ροδίσουν. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr