Muffins gemista_slider
clock icon
45'

Μάφιν γεμιστά με μαρόν γλασέ και γλάσο από δύο σοκολάτες

Υλικά

  • 12 θήκες για μάφιν
  • 12 μαρόν γλασέ
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 80ml σπορέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20γρ. Κακάο (κοσκινισμένο) ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 κουτ. γλυκού Mπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 καψουλάκια βανίλιας
  • Για την επικάλυψη

  • 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κομματάκια
  • 125ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • 50γρ. Κουβερτούρα Λευκή Σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Τα αφράτα αυτά μάφιν με Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις και Mπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, κρύβουν μέσα τους μία γλυκιά έκπληξη. Όσο για την εμφάνισή τους; Η μαύρη και η λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σας βοηθούν να “ζωγραφίσετε”.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ, το Κακάο και τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε πρώτα το σπορέλαιο ή τη μαργαρίνη και μετά το γιαούρτι ανακατεύοντας πάντα. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μίγμα.
Τοποθετείτε τις χάρτινες θήκες στις υποδοχές ενός ειδικού ταψιού για μάφιν με 12 θήκες. Μοιράζετε το μίγμα στις θήκες και ύστερα βυθίζετε από ένα μαρόν γλασέ σε κάθε μάφιν. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά τα μάφιν. Τα ξεφουρνίζετε και τα βγάζετε από τις υποδοχές του ταψιού.
Ετοιμάζετε το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια της σοκολάτας. Μετά από λίγο ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτοντας και το μέλι.
Αφού κρυώσουν τα μάφιν και όσο ακόμα είναι ρευστό το γλάσο, περιχύνετε με μια κουταλιά το κάθε μάφιν. Λιώνετε σε μπεν μαρί και τη λευκή σοκολάτα και με ένα κουτάλι την παίρνετε και κάνετε πιτσιλιές και γραμμές πάνω στο μαύρο γλάσο. Αφήνετε τα μάφιν να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ, το Κακάο και τις βανίλιες.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε πρώτα το σπορέλαιο ή τη μαργαρίνη και μετά το γιαούρτι ανακατεύοντας πάντα. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μίγμα.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τις χάρτινες θήκες στις υποδοχές ενός ειδικού ταψιού για μάφιν με 12 θήκες. Μοιράζετε το μίγμα στις θήκες και ύστερα βυθίζετε από ένα μαρόν γλασέ σε κάθε μάφιν. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά τα μάφιν. Τα ξεφουρνίζετε και τα βγάζετε από τις υποδοχές του ταψιού.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια της σοκολάτας. Μετά από λίγο ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτοντας και το μέλι.

Βήμα 5

Αφού κρυώσουν τα μάφιν και όσο ακόμα είναι ρευστό το γλάσο, περιχύνετε με μια κουταλιά το κάθε μάφιν. Λιώνετε σε μπεν μαρί και τη λευκή σοκολάτα και με ένα κουτάλι την παίρνετε και κάνετε πιτσιλιές και γραμμές πάνω στο μαύρο γλάσο. Αφήνετε τα μάφιν να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.