mudia saganaki

ΤΗΓΑΝΙ

clock icon
20'

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

Υλικά

  • 500γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια

Πιάτο με θαλασσινή αύρα και έντονο ελληνικό στοιχείο λόγω της φέτας. Ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε ούζο ή λευκό κρασί.

Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή