6 mudia se kourkouti dip piperia florinis mikri

clock icon
30'

Μύδια σε κουρκούτι μπίρας με ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

Υλικά

  • 400 γρ. μυδόψιχα φρέσκια ή κατεψυγμένη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κoυτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κουτάκι μπίρα lager
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

  • 400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες
  • 250 γρ. καρύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Δεν ρίχνουμε μεγάλη ποσότητα μυδιών στο τηγάνι γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν φουσκώνουν στο τηγάνισμα.

Ένα μεζεδάκι άλλο πράγμα. Κόλαση για την νηστεία! Τρώγονται μετά μανίας βουτώντας στο υπέροχο ντιπ της πιπεριάς. Μόνο το τσίπουρο λείπει!

Βάζουμε τη μυδόψιχα σε ένα σουρωτήρι και την αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει από τα υγρά της. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη μουστάρδας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την μπίρα, δουλεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί. Παίρνουμε ένα-ένα τα μύδια, τα βουτάμε στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν.
Ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης: Κρατάμε 1 ολόκληρη πιπεριά στην άκρη και βάζουμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε λειτουργία το μπλέντερ προσθέτοντας σε αργή ροή το ελαιόλαδο μέχρι να τελειώσει όλο και να πάρουμε μια απαλή πάστα. Αδειάζουμε το ντιπ σε ένα μπολ. Κόβουμε την πιπεριά που έχουμε αφήσει στην άκρη σε ψιλά καρέ και την προσθέτουμε στο ντιπ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τα μύδια.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τη μυδόψιχα σε ένα σουρωτήρι και την αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει από τα υγρά της. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη μουστάρδας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την μπίρα, δουλεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί. Παίρνουμε ένα-ένα τα μύδια, τα βουτάμε στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν.

Βήμα 3

Ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης: Κρατάμε 1 ολόκληρη πιπεριά στην άκρη και βάζουμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε λειτουργία το μπλέντερ προσθέτοντας σε αργή ροή το ελαιόλαδο μέχρι να τελειώσει όλο και να πάρουμε μια απαλή πάστα. Αδειάζουμε το ντιπ σε ένα μπολ. Κόβουμε την πιπεριά που έχουμε αφήσει στην άκρη σε ψιλά καρέ και την προσθέτουμε στο ντιπ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τα μύδια.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση