OliveMagazine

Νιόκι με μανιτάρια, βούτυρο και πάπρικα

Νιόκι με μανιτάρια, βούτυρο και πάπρικα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο   θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 500 γρ. νιόκι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • κεφαλογραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μικρό κομμάτι από το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ½ κουτ. γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά για 4΄-5΄. Ανακατεύουμε την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια διατηρούμε σε χαμηλή φωτιά.

Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, πολύ μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Φωτογραφία: Charlie Richards

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο