OliveMagazine

Νιόκι με σάλτσα ντομάτας, σπανάκι και μασκαρπόνε

Νιόκι με σάλτσα ντομάτας, σπανάκι και μασκαρπόνε

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄ και τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι με μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το θρυματισμένο σκόρδο για 2΄.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα νιόκι στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Προσθέτουμε κουταλιές μασκαρπόνε από πάνω, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και απολαμβάνουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο