OliveMagazine

Noodles με γαρίδες

Noodles με γαρίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πλατιά noodles ρυζιού από την οικογενειακή συσκευασία
  • 5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές κίτρινες σε λωρίδες
  • 250γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες με το πράσινο μέρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας γλυκόξινη σος
  • 1 κουτ. σούπας fish σος
  • φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.

Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).

Ρίχνετε μέσα και τη σόγια, τη fish και τη γλυκόξινη σος και ανακατεύετε. Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.

Tips

Μην περιμένετε να δείτε τις πιπεριές να μαλακώσουν εντελώς μέχρι να ρίξετε τα υπόλοιπα υλικά. Μέχρι να σερβίρετε όλα τα υλικά θα έχουν ψηθεί όσο πρέπει.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr