OliveMagazine

Noodles με γαρίδες, λαχανικά και σάλτσα τεριγιάκι με μελάσα

Noodles με γαρίδες, λαχανικά και σάλτσα τεριγιάκι με μελάσα

Μερίδες:2-3
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 45 – 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
  • 10-15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 90 γρ. σόγια, με χαμηλό αλάτι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 15 γρ. μελάσα
  • 20 γρ. μέλι
  • 30 γρ. νερό
  • ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 10 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 200 γρ. noodles σίτου ή άλλο της αρεσκείας μας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι γουόκ ή εναλλακτικά ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 1’ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 30’’, προσέχοντας να μην καεί. Αφαιρούμε τις γαρίδες με το σκόρδο σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2’. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τζίντζερ, τη σόγια, τη μελάσα, το μέλι, το νερό και βράζουμε για 3΄-4΄ μέχρι σάλτσα να αρχίσει να «δένει».

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα noodles και τα μεταφέρουμε καυτά απευθείας μέσα στο γουόκ.

Eπαναφέρουμε στο γουόκ τις γαρίδες με το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ξύσμα από το lime και το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο