clock icon
30'

Ντιπ και σάλτσες για τα ψητά του Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

Τα ψητά του Πάσχα αναδεικνύονται με τα κατάλληλα ντιπ. Σας προτείνουμε 3 συνταγές με προιόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Ντιπ με πελτέ και κρεμμύδι

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ξεκινάτε να σοτάρετε, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Μόλις το κρεμμύδι πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πελτέ, το νερό και τη ρίγανη. Συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

 

Κλασική σάλτσα BBQ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την πολτοποιείτε. Την ξαναβάζετε στη φωτιά, ρίχνετε το ξίδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε σε αποστειρωμένα βαζάκια με το καπάκι τους ή τη χρησιμοποιείτε αμέσως. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες

Σάλτσα ντιπ- πάπρικας
Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και χτυπάτε καλά, μέχρι να πάρετε μια λεία αλοιφή. Διορθώνετε τις εντάσεις σύμφωνα με τα γούστα σας. Της ταιριάζει πολύ και το σκόρδο, αν το αγαπάτε, αλλά και το φρέσκο θυμάρι.

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ντιπ με πελτέ και κρεμμύδι

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ξεκινάτε να σοτάρετε, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Μόλις το κρεμμύδι πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πελτέ, το νερό και τη ρίγανη. Συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

 

Βήμα 2

Κλασική σάλτσα BBQ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την πολτοποιείτε. Την ξαναβάζετε στη φωτιά, ρίχνετε το ξίδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε σε αποστειρωμένα βαζάκια με το καπάκι τους ή τη χρησιμοποιείτε αμέσως. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες

Βήμα 3

Σάλτσα ντιπ- πάπρικας
Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και χτυπάτε καλά, μέχρι να πάρετε μια λεία αλοιφή. Διορθώνετε τις εντάσεις σύμφωνα με τα γούστα σας. Της ταιριάζει πολύ και το σκόρδο, αν το αγαπάτε, αλλά και το φρέσκο θυμάρι.