domates_akordeon_fournou
clock icon
50'

Φτιάχνουμε ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα

Υλικά

  • Μερίδες: 4-6
  • 3-4 φέτες ψωµί προζυµένιο, σε κυβάκια
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 12 ντοµάτες ποµοντόρια
  • 2-3 µπάλες µοτσαρέλα, σε µικρά κοµµάτια
  • 6 φύλλα δάφνη, κοµµένα στη µέση κατά µήκος
  • 1 µικρό βαζάκι pesto βασιλικού

Φτιάχνουμε ζουµερές ντοµάτες στον φούρνο, παραγεμισμένες με μοτσαρέλα και δίνουμε έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο τραπέζι.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Αλείφουµε κάθε κοµµάτι ψωµιού µε ελαιόλαδο και τα στρώνουµε σε ένα µέτριο αντικολλητικό ταψί. Ψήνουµε στον φούρνο για 20΄ όσο ετοιµάζουµε τις ντοµάτες. Τοποθετούµε τα ποµοντόρια οριζόντια µπροστά µας και τα χαράζουµε βαθιά 5-6 φορές, προσέχοντας να µη φτάσει το µαχαίρι µέχρι κάτω. Γεµίζουµε κάθε άνοιγµα µε ένα κοµµατάκι µοτσαρέλα, ενώ στο κέντρο κάθε ντοµάτας βάζουµε από 1 φύλλο δάφνη.

Ακουµπάµε τις ντοµάτες «ακορντεόν» πάνω στα κυβάκια του ψωµιού που έχουν αρχίσει να γίνονται τραγανά. Σε κάθε άνοιγµα ρίχνουµε λίγο πέστο µε ένα κουταλάκι. Περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουµε καλά. Ψήνουµε για επιπλέον 20΄ ή µέχρι οι ντοµάτες να µαλακώσουν και ψηθούν µέχρι µέσα. Σερβίρουµε µε τα κυβάκια ψωµιού που θα έχουν απορροφήσει το ωραίο ζουµί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Αλείφουµε κάθε κοµµάτι ψωµιού µε ελαιόλαδο και τα στρώνουµε σε ένα µέτριο αντικολλητικό ταψί. Ψήνουµε στον φούρνο για 20΄ όσο ετοιµάζουµε τις ντοµάτες. Τοποθετούµε τα ποµοντόρια οριζόντια µπροστά µας και τα χαράζουµε βαθιά 5-6 φορές, προσέχοντας να µη φτάσει το µαχαίρι µέχρι κάτω. Γεµίζουµε κάθε άνοιγµα µε ένα κοµµατάκι µοτσαρέλα, ενώ στο κέντρο κάθε ντοµάτας βάζουµε από 1 φύλλο δάφνη.

Βήμα 2

Ακουµπάµε τις ντοµάτες «ακορντεόν» πάνω στα κυβάκια του ψωµιού που έχουν αρχίσει να γίνονται τραγανά. Σε κάθε άνοιγµα ρίχνουµε λίγο πέστο µε ένα κουταλάκι. Περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουµε καλά. Ψήνουµε για επιπλέον 20΄ ή µέχρι οι ντοµάτες να µαλακώσουν και ψηθούν µέχρι µέσα. Σερβίρουµε µε τα κυβάκια ψωµιού που θα έχουν απορροφήσει το ωραίο ζουµί.