ntomatokeftedes header olive
clock icon
60'

Ντοματοκεφτέδες με πρόβειο γιαούρτι και μαντζουράνα

Υλικά

  • Μερίδες 4  
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σοταρισμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
  • 2 τμχ. λιαστή ντομάτα
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • 4 φέτες προζυμένιου ψωμιού  

Ο τέλειος μεζές για το ούζο και το τσίπουρο

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρό καρέ και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και τις αφήνουμε 30΄ να βγάλουν τα υγρά τους (μπορούμε να κρατήσουμε τα υγρά της ντομάτας για γεύση στο επόμενο φαγητό που θα κάνουμε).

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Φρυγανίζουμε το ψωμί στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 6΄-7΄, αλείφουμε το πρόβειο γιαούρτι στο ψωμί και τηγανίζουμε σε πλατύ τηγάνι τους ντοματοκεφτέδες πιάνοντας με ένα κουτάλι το μείγμα.

Τηγανίζουμε ανά 4-5 κομμάτια μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες πάνω στο τραγανό ψωμί με το γιαούρτι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρό καρέ και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και τις αφήνουμε 30΄ να βγάλουν τα υγρά τους (μπορούμε να κρατήσουμε τα υγρά της ντομάτας για γεύση στο επόμενο φαγητό που θα κάνουμε).

Βήμα 2

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3

Φρυγανίζουμε το ψωμί στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 6΄-7΄, αλείφουμε το πρόβειο γιαούρτι στο ψωμί και τηγανίζουμε σε πλατύ τηγάνι τους ντοματοκεφτέδες πιάνοντας με ένα κουτάλι το μείγμα.

Βήμα 4

Τηγανίζουμε ανά 4-5 κομμάτια μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τους κεφτέδες πάνω στο τραγανό ψωμί με το γιαούρτι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφίες: Studio M