10-ntomatorizo-430×575

clock icon
60'

Ντοματόρυζο με καλαμαράκια Safcol σε πικάντικη σάλτσα

Υλικά

  • 2 κονσέρβες ντοματάκι κονκασέ
  • 300γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol ψιλοκομμένα

Το απόλυτο ελληνικό ριζότο, μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και γίνεται βασιλικό πιάτο με μια κονσέρβα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol ανακατεμένη μέσα τους.

Αλέθετε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό τους.
Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους, τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέθετε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό τους.

Βήμα 2

Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ.

Βήμα 3

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους, τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας.