OliveMagazine

Ομελέτα με τόνο

Ομελέτα με τόνο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 αβγά
  • 1 κονσέρβα τόνο SAFCOL
  • 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, σε φέτες
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρετε για λίγο ακόμη. Στο τέλος ανακατεύετε τον τόνο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε πιάτο.

Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί.

Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Μετά από λίγο χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι.

Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά και πήξει και η πάνω πλευρά, ρίχνετε το μίγμα του τόνου που έχετε στο πιάτο πάνω από την ομελέτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Μετά από λίγο διπλώνετε την ομελέτα και τη βγάζετε σε πιατέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο