OliveMagazine

Όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο τσάτνεϊ κρεμμυδιού

Όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο τσάτνεϊ κρεμμυδιού

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ½ κιλό κόκκινα κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό πράσα και φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 700 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 λίτρο καλό κρασόξιδο
  • 1 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο τσίλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα και μετά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Σε 50΄ θα μελώσει και θα είναι έτοιμη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο