omeleta
clock icon
50'

Ομελέτα φούρνου με «αόρατα» λαχανικά

Υλικά

  • 10 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
  • 250ml γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τις πατάτες

  • 4 μέτριες πατάτες
  • ε. π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτή η ομελέτα είναι ένας νόστιμος και έξυπνος τρόπος για να βάλετε στο πιάτο των παιδιών λαχανικά. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ  Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Κόφτης Λαχανικών/Πατάτας Gefu Pomcut 10x9x13cm

Ανοξείδωτος Πολυκόφτης Severin 400W

Αντικολλητικό Ταψί Patisse Silver Top 39x26x2.5cm

Για τις πατάτες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αραδιάζουμε μέσα τις πατάτες ομοιόμορφα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Για την ομελέτα: Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε με τα αυγά. Μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα. Σερβίρουμε μαζί με ντοματοσαλάτα.

Τips
Αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ταψί προτού τα περιχύσετε με τα αυγά.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την ομελέτα μόνο με τα λαχανικά και να σερβίρετε στο πλάι τις πατάτες.

Ο Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μαγειρεύει για τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Δάφνης.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studiom.gr

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τις πατάτες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αραδιάζουμε μέσα τις πατάτες ομοιόμορφα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 3

Για την ομελέτα: Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 2-3 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε με τα αυγά. Μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα. Σερβίρουμε μαζί με ντοματοσαλάτα.

Τips
Αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ταψί προτού τα περιχύσετε με τα αυγά.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την ομελέτα μόνο με τα λαχανικά και να σερβίρετε στο πλάι τις πατάτες.

Ο Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μαγειρεύει για τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Δάφνης.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studiom.gr