omeleta fournou IMG_0755small_2014-0911-182313 – Αντίγραφο
clock icon
40'

Ομελέτα φούρνου σαν πίτσα με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν και φέτα

Υλικά

  • 250γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 φέτες ζαμπόν ψητό, σε καρεδάκια
  • 150γρ. φέτα
  • 8 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτή η πανεύκολη ομελέτα είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να στεγνώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμέτρου 26-28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού. Σκορπάτε ομοιόμορφα τα κομμάτια του ζαμπόν και της φέτας.

Χτυπάτε τα αβγά με λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού. Μοιράζετε ομοιόμορφα τη φέτα και τα καρεδάκια του ζαμπόν και κουνάτε ελαφρά το ταψί.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.

Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να στεγνώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Βήμα 2

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμέτρου 26-28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού. Σκορπάτε ομοιόμορφα τα κομμάτια του ζαμπόν και της φέτας.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αβγά με λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού. Μοιράζετε ομοιόμορφα τη φέτα και τα καρεδάκια του ζαμπόν και κουνάτε ελαφρά το ταψί.

Βήμα 4

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.

Βήμα 5

Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κάτη