omeleta small
clock icon
20'

Ομελέτα με τυρί, κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Υλικά

  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες πατάτες, σε κυβάκια
  • 6 αυγά
  • 100 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 50 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας Lurpak Soft ανάλατο
  • ½ μικρό κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • 1 πολύ μικρό κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πολύ μικρή μελιτζάνα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους καλαμπόκι βρασμένο
  • φυλλαράκια ρόκας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μια ομελέτα μαγειρεύεται με πατάτες, κολοκύθι και καλαμπόκι κι αρωματίζεται πολύ ωραία με σαφράν. Εύκολο και νόστιμο πιάτο, που ετοιμάζουμε και απολαμβάνουμε γρήγορα και με τα υπέροχα υλικά της Arla αναβαθμίζεται.

Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσαφίσουν. Τις βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την Arla Κρέμα Γάλακτος, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα και τις πατάτες και την Arla Mozzarella.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το Lurpak Soft μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 3΄ ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανασηκώνοντας με μια σπάτουλα για να πηγαίνει το μείγμα του αυγού από κάτω ώστε να ψηθεί πιο γρήγορα.

Με ένα πιάτο που χρησιμοποιούμε ως καπάκι αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2΄-3΄ στο τηγάνι.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το καλαμπόκι με τα φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να μαριναριστεί το καλαμπόκι. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από την ομελέτα και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, το σερβίρουμε στο πλάι σε ένα μπολάκι.

Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσαφίσουν. Τις βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την Arla Κρέμα Γάλακτος, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα και τις πατάτες και την Arla Mozzarella.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το Lurpak Soft μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 3΄ ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανασηκώνοντας με μια σπάτουλα για να πηγαίνει το μείγμα του αυγού από κάτω ώστε να ψηθεί πιο γρήγορα.

Βήμα 5

Με ένα πιάτο που χρησιμοποιούμε ως καπάκι αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2΄-3΄ στο τηγάνι.

Βήμα 6

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το καλαμπόκι με τα φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να μαριναριστεί το καλαμπόκι. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από την ομελέτα και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, το σερβίρουμε στο πλάι σε ένα μπολάκι.

Φωτογραφία: Studio LM