omeleta small

ΑΒΓΟ - ΤΥΡΙ

clock icon
20'

Ομελέτα με πατάτες, κολοκύθι, καλαμπόκι και σαφράν

Υλικά

  • ½ καλαμπόκι
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα σαφράν σκόνη
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φυλλαράκια ρόκας, για το σερβίρισμα

Μια ομελέτα μαγειρεύεται με με πατάτες, κολοκύθι και καλαμπόκι κι αρωματίζεται πολύ ωραία με σαφράν. Πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο που ετοιμάζουμε και απολαμβάνουμε πολύ γρήγορα.

Ξεσπυρίζουμε το καλαμπόκι με μαχαίρι (κατά μήκος του κοτσανιού). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά καρεδάκια (κύβους). Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε φέτες και το κολοκύθι για 2΄ και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανασηκώνοντας με μία σπάτουλα για να πηγαίνει το μείγμα του αυγού από κάτω ώστε να ψηθεί πιο γρήγορα.

Με ένα πιάτο που χρησιμοποιούμε ως καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Σβήνουμε και αφήνουμε για 3΄ στο τηγάνι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το καλαμπόκι ωμό με φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να μαριναριστεί το καλαμπόκι. Σερβίρουμε πάνω από την ομελέτα.

Styling: Εlena Jeffrey, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεσπυρίζουμε το καλαμπόκι με μαχαίρι (κατά μήκος του κοτσανιού). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά καρεδάκια (κύβους). Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε φέτες και το κολοκύθι για 2΄ και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανασηκώνοντας με μία σπάτουλα για να πηγαίνει το μείγμα του αυγού από κάτω ώστε να ψηθεί πιο γρήγορα.

Βήμα 3

Με ένα πιάτο που χρησιμοποιούμε ως καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Σβήνουμε και αφήνουμε για 3΄ στο τηγάνι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το καλαμπόκι ωμό με φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να μαριναριστεί το καλαμπόκι. Σερβίρουμε πάνω από την ομελέτα.

Styling: Εlena Jeffrey, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Ανοξείδωτος Αυγοδάρτης με Λαβή Απο Μπαμπού Culinare Naturals

Αντικολλητικό Τηγάνι Fissler Adamant Classic 20cm

Ανοξείδωτο Σουρωτήρι Küchenprofi 26cm