SALEPI VISSINO
clock icon
30'

Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο

Υλικά

  • 900ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού σαλέπι
  • 200γρ. ζελέ σκόνη κεράσι ή βύσσινο (1 πακέτο με 2 φακελάκια)
  • 200γρ. γιαούρτι
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή βυσσινάδα

Tips

  • Αν το γιαούρτι δεν χτυπηθεί καλά και αφήσει κομματάκια, σουρώστε το από σήτα.

Ένα πειραγμένο ζελέ με τη φρεσκάδα του γιαουρτιού στη γεύση και το άρωμα του σαλεπιού…

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα νερού και το σαλέπι και αφήνετε να βράσουν και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το καυτό νερό με το σαλέπι, προσθέτετε το ζελέ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά το ζελέ.
Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, το γιαούρτι, χτυπάτε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί το γιαούρτι και αδειάζετε το μίγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 32x23εκ. περίπου. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.
Σερβίρετε σε κομμάτια με γλυκό του κουταλιού βύσσινο από πάνω ή βυσσινάδα.
Φωτογραφία – Food styling: Majeriko

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα νερού και το σαλέπι και αφήνετε να βράσουν και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το καυτό νερό με το σαλέπι, προσθέτετε το ζελέ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά το ζελέ.

Βήμα 3

Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, το γιαούρτι, χτυπάτε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί το γιαούρτι και αδειάζετε το μίγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 32x23εκ. περίπου. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Βήμα 4

Σερβίρετε σε κομμάτια με γλυκό του κουταλιού βύσσινο από πάνω ή βυσσινάδα.

Φωτογραφία – Food styling: Majeriko