mikri-pasgoto-me-mpiskoto
clock icon
45'

Παγωτό μπανάνα – σοκολάτα σε φωλιά μαλακού μπισκότου

Υλικά

    Για το παγωτό μπανάνας

  • 5 μεσαίες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3-4 εκ.
  • ¼ φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • ¼ φλιτζανιού γάλα (προαιρετικά)
  • Για το μπισκότο

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Ο MasterChef Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει το πιο εύκολο παγωτό σερβιρισμένο σε μια ωραία φωλιά μαλακού μπισκότου.

Βάζετε τις μπανάνες στην κατάψυξη να παγώσουν για περίπου 1 ώρα. Μόλις παγώσουν, τις ρίχνετε σε ένα δυνατό μπλέντερ (ΠΡΟΣΟΧΗ: αν το μπλέντερ σας δεν είναι μεγάλης ισχύος υπάρχει περίπτωση να καεί το μοτέρ) ή πολυκόφτη και τις πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε γάλα για να πολτοποιηθούν πιο εύκολα.
Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σε ένα σκεύος που μπορεί να μπει στην κατάψυξη. Προσθέτετε στην υπόλοιπη ποσότητα το κακάο και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Βάζετε τα δύο μίγματα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
Για το μπισκότο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το αβγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ένταση μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.
Σε μαντεμένιο στρογγυλό τηγάνι ή σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. απλώνετε το μίγμα του μπισκότου ομοιόμορφα, με τη βοήθεια μίας μαρίζ και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πολύ μαλακό μπισκότο. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με το παγωτό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις μπανάνες στην κατάψυξη να παγώσουν για περίπου 1 ώρα. Μόλις παγώσουν, τις ρίχνετε σε ένα δυνατό μπλέντερ (ΠΡΟΣΟΧΗ: αν το μπλέντερ σας δεν είναι μεγάλης ισχύος υπάρχει περίπτωση να καεί το μοτέρ) ή πολυκόφτη και τις πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε γάλα για να πολτοποιηθούν πιο εύκολα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σε ένα σκεύος που μπορεί να μπει στην κατάψυξη. Προσθέτετε στην υπόλοιπη ποσότητα το κακάο και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Βάζετε τα δύο μίγματα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.

Βήμα 3

Για το μπισκότο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το αβγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 1-2 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ένταση μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5

Σε μαντεμένιο στρογγυλό τηγάνι ή σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. απλώνετε το μίγμα του μπισκότου ομοιόμορφα, με τη βοήθεια μίας μαρίζ και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πολύ μαλακό μπισκότο. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με το παγωτό.