PAGOTO-FISTIKI
clock icon
25'

Παγωτό φιστίκι με εσάνς πικραμύγδαλο

Υλικά

  • 150γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
  • 500ml γάλα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο

Στη δροσιά και τη γλύκα του παγωτού -ειδικά του σπιτικού- δεν αντιστέκεται κανείς. Φτιάχνουμε λοιπόν παγωτό φιστίκι και προτείνουμε να διπλασιάσετε τη δόση γιατί θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt! Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Ανοξείδωτη Κουτάλα Παγωτού Culinare Naturals

Μπωλ Παγωτου Luminarc 380ml. Σετ 2τμχ

Ανοξείδωτο Δοχείο Παγωτού Cook-Shop 2,5lt

Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να γίνουν σαν πούδρα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το μίγμα των φιστικιών και το άρωμα πικραμύγδαλου και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταίνεται.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και λίγη από την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο μίγμα του γάλακτος, μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ κι αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε. Το μεταφέρουμε σε μπολ μεταλλικό και το αφήνετε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε κόβοντας με το σκουπ μπάλες παγωτού που βάζουμε σε μπολ ή ποτήρια. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένη και ψημένη ψίχα φιστικιού.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να γίνουν σαν πούδρα.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το μίγμα των φιστικιών και το άρωμα πικραμύγδαλου και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταίνεται.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και λίγη από την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο μίγμα του γάλακτος, μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Βήμα 4

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ κι αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 5

Βάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε. Το μεταφέρουμε σε μπολ μεταλλικό και το αφήνετε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε κόβοντας με το σκουπ μπάλες παγωτού που βάζουμε σε μπολ ή ποτήρια. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένη και ψημένη ψίχα φιστικιού.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή