mikri-PAKETAKIA-KOTOPOYLOY-ME-GEMISH-KAI-GLYKOXINH-SALTSA
clock icon
1:15'

Πακετάκια κοτόπουλου με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
  • 150γρ. κατσικίσιο τυρί, χοντροκομμένα
  • 6 μανιτάρια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Φιλέτα κοτόπουλο γεμιστά που σερβίρονται ως ένας ωραίος μεζές αλλά είναι και πρώτης τάξεως ορεκτικό σε κάθε λογής τραπεζώματα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρείτε το μεσαίο κόκαλο από τα στήθη του κοτόπουλου και χωρίζετε το καθένα σε 4 κομμάτια. Χαράζετε τα κομμάτια στα πλαϊνά έτσι ώστε μα δημιουργηθεί μια «τσέπη». Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σβήνετε με 2 κουταλιές σούπας από το λευκό κρασί και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο και προσθέτετε το τυρί, το σχοινόπρασο και τη φρυγανιά. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη γέμιση σε 2 μερίδες.
Γεμίζετε τις «τσέπες» των φιλέτων με τη γέμιση και τα τυλίγετε σε 2-3 μεριές με σπάγκο έτσι ώστε να γίνουν σαν πακετάκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και κρασί. Ψήνετε τα πακετάκια στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην κολλήσουν στο ταψί.
Σερβίρετε από 2 πακετάκια σε κάθε άτομο σαν ορεκτικό. Συνοδεύετε ιδανικά με γλυκόξινες σάλτσες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρείτε το μεσαίο κόκαλο από τα στήθη του κοτόπουλου και χωρίζετε το καθένα σε 4 κομμάτια. Χαράζετε τα κομμάτια στα πλαϊνά έτσι ώστε μα δημιουργηθεί μια «τσέπη». Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σβήνετε με 2 κουταλιές σούπας από το λευκό κρασί και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο και προσθέτετε το τυρί, το σχοινόπρασο και τη φρυγανιά. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη γέμιση σε 2 μερίδες.

Βήμα 3

Γεμίζετε τις «τσέπες» των φιλέτων με τη γέμιση και τα τυλίγετε σε 2-3 μεριές με σπάγκο έτσι ώστε να γίνουν σαν πακετάκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και κρασί. Ψήνετε τα πακετάκια στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην κολλήσουν στο ταψί.

Βήμα 4

Σερβίρετε από 2 πακετάκια σε κάθε άτομο σαν ορεκτικό. Συνοδεύετε ιδανικά με γλυκόξινες σάλτσες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey