Η δροσερή πανακότα σε ένα από τα πολλά… πρόσωπά της, με ξινόγαλο αυτή τη φορά. Η γαρνιτούρα με γλυκό του κουταλιού βύσσινου την απογειώνει!

Υλικά
- ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 50ml ξινόγαλα
- 150ml κρέµα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
- 125γρ. ζάχαρη
- 4γρ. ζελατίνα
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Για την πανακότα
Για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε τα 100γρ. του γιαουρτιού σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε ελαφρά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς µέχρι να λιώσει. Προσοχή, δεν πρέπει να αφήσετε το γιαούρτι να πάρει βράση.Βήμα 2
Στύβετε τη ζελατίνα και τη διαλύετε µαζί µε µία κουταλιά της σούπας νερό πάνω σε χαµηλή φωτιά. ∆εν την αφήνετε να βράσει. Την προσθέτετε στο χλιαρό γιαούρτι, ρίχνετε και το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Περνάτε το µίγµα από λεπτό σουρωτήρι µέσα σε µπολ.Βήμα 3
Τοποθετείτε το µπολ µέσα σε ένα µεγαλύτερο µπολ γεµισµένο µε παγάκια και ανακατεύετε το μίγμα γιαουρτιού απαλά µέχρι να αρχίσει να πήζει. ∆εν το αφήνετε να πήξει εντελώς για να µπορέσει να ενσωµατωθεί η σαντιγί.Βήμα 4
Αποµακρύνετε το μπολ με το γιαούρτι από το µπολ µε τα παγάκια και ενσωµατώνετε στην κρέµα γιαουρτιού τη σαντιγί και το ξινόγαλα.Βήμα 5
Μεταφέρετε το µίγµα σε ατοµικά σκεύη -φλιτζάνια, µπολ ή γυάλινα ποτήρια- και τα αφήνετε στο ψυγείο για να πήξει η κρέµα για 3-4 ώρες τουλάχιστον.Βήμα 6
Σερβίρετε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Tina Webb