panacotta me arwma kafe
clock icon
25'

Πανακότα με άρωμα καφέ

Υλικά

  • 300ml γάλα
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml καφές εσπρέσο
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνης (12γρ.)
  • σοκολατένιους κόκκους καφέ για το σερβίρισμα

Επιδόρπιο και καφές στο ίδιο πιάτο. 2 σε 1 δηλαδή! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Φόρμακι για Σουφλέ/Μους Αντικολλητικό Patisse Classique

Αναδευτήρι για Αντικολλητικά Σκεύη Brabantia Profile

Αντικολλητικό Κατσαρολάκι Küchenprofi 1,5 lt, 14cm

Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.

Στο μεταξύ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι το οποίο τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα δείχνει να φουσκώνει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Στύβετε καλά τα φύλλα ζελατίνης με το χέρι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ κι ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.

Ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτα, βουτώντας τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμούμε με τους κόκκους καφέ και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι το οποίο τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα δείχνει να φουσκώνει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στύβετε καλά τα φύλλα ζελατίνης με το χέρι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ κι ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.

Βήμα 4

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.

Βήμα 5

Ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτα, βουτώντας τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμούμε με τους κόκκους καφέ και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb