OliveMagazine

Pancakes χωρίς γλουτένη

Pancakes χωρίς γλουτένη

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει λίγο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το χέρι ελαφρά μέχρι να αφρατέψει (ένα λεπτό περίπου).

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και το μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε σιγά-σιγά και το αλεύρι και συνεχίζετε να ανακετεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο και προσθέτετε από το μίγμα 2 κουτ. σούπας. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρετε με μέλι, αβγά, φρούτα, γιαούρτι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Tips

Το μίγμα μπορεί να διατηρηθεί για 2 ημέρες στο ψυγείο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr