pancakes-gr-

Υλικά

  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα

Tips

  • Το μίγμα μπορεί να διατηρηθεί για 2 ημέρες στο ψυγείο.

Νόστιμα pancakes που μπορούν να απολαύσουν ακόμη και τα παιδιά που έχουν δυσανεξεία στην γλουτένη.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει λίγο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το χέρι ελαφρά μέχρι να αφρατέψει (ένα λεπτό περίπου).
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και το μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε σιγά-σιγά και το αλεύρι και συνεχίζετε να ανακετεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο και προσθέτετε από το μίγμα 2 κουτ. σούπας. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρετε με μέλι, αβγά, φρούτα, γιαούρτι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει λίγο.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το χέρι ελαφρά μέχρι να αφρατέψει (ένα λεπτό περίπου).

Βήμα 3

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και το μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Ρίχνετε σιγά-σιγά και το αλεύρι και συνεχίζετε να ανακετεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 5

Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο και προσθέτετε από το μίγμα 2 κουτ. σούπας. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.

Βήμα 6

Σερβίρετε με μέλι, αβγά, φρούτα, γιαούρτι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.