Διαδικασία
Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Χτυπάτε σε άλλο μπολ το αβγό με το γάλα και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφετε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε 1 1/2 κουτ. σούπας από το μίγμα και το απλώνετε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι.
Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζετε και το ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Σερβίρετε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!