Macadamia pesto pappardelle
clock icon
55'

Παπαρδέλες με πέστο από φιστίκι Αιγίνης

Υλικά

  • 50 γρ. φρέσκο βασιλικό (2 χούφτες)
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ωμά φιστίκια Αιγίνης, την ψίχα
  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Το πέστο, εκτός από φιστίκια Αιγίνης ή το κλασικό κουκουνάρι, μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και με μακαντέμια.

Φτιάχνουμε απολαυστικές παπαρδέλες με πέστο βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης. Ένα διαφορετικό πιάτο ζυμαρικών, που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.
Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Στραγγιστήρι Σαλάτας Küchenprofi

Ανοξείδωτος Τρίφτης Τυριού Küchenprofi

Ανοξείδωτη Σπαγγετιέρα Küchenprofi San Remo 6 lt, 23 cm

Πέστο: Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού με λίγο απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φιστίκια και χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε το πέστο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.

Ζυμαρικά: Βράζουμε τις παπαρδέλες μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για να είναι αλ ντέντε. Προτού τα σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα από το νερό όπου έβρασαν για τη σάλτσα. Επαναφέρουμε τις παπαρδέλες μας στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και ανακατεύουμε καλά εκτός εστίας. Αν το πέστο θέλει λίγο αραίωμα μπορούμε να προσθέσουμε είτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, είτε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και να τα ανακατέψουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και αν θέλουμε ψιλοκόβουμε από πάνω φρέσκο βασιλικό.

Φωτογραφία: Ant Duncan

Διαδικασία

Βήμα 1

Πέστο: Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού με λίγο απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φιστίκια και χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε το πέστο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Ζυμαρικά: Βράζουμε τις παπαρδέλες μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για να είναι αλ ντέντε. Προτού τα σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα από το νερό όπου έβρασαν για τη σάλτσα. Επαναφέρουμε τις παπαρδέλες μας στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και ανακατεύουμε καλά εκτός εστίας. Αν το πέστο θέλει λίγο αραίωμα μπορούμε να προσθέσουμε είτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, είτε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και να τα ανακατέψουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και αν θέλουμε ψιλοκόβουμε από πάνω φρέσκο βασιλικό.

Φωτογραφία: Ant Duncan