Pesto pasta on white plate
clock icon
25'

Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού (pesto alla Genovese)

Υλικά

  • 1 πακέτο παπαρδέλες (500 γρ.)
  • 250 γρ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 600 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

Μια μακαρονάδα με παπαρδέλες και πέστο τζενοβέζε, εύκολη, γρήγορη και πολύ δροσερή και γευστική, ειδικά για τις μέρες με ζέστη που δεν θέλετε να μαγειρεύετε πολλή ώρα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και να καβουρδιστεί. Το μεταφέρουμε στο μούλτι, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λάδι και το σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά να πολτοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Ρίχνουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει κι αυτός και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) το πέστο, το νερό που κρατήσαμε και τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και να καβουρδιστεί. Το μεταφέρουμε στο μούλτι, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λάδι και το σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά να πολτοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Ρίχνουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει κι αυτός και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) το πέστο, το νερό που κρατήσαμε και τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.