patates malandrenis

ΟΡΕΚΤΙΚΑ – ΜΕΖΕΔΕΣ

clock icon
1:20'

Πατάτες καψαλισμένες στο τηγάνι με μυρωδικά και γραβιέρα

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κατα προτίμηση βιολογικές κομμένες κυδωνάτες μαζί με τη φλούδα τους
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Μαντζουράνα
  • 80 γρ. flakes απο παλαιωμένη χανιώτική γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι

Στο Μεξικό λατρεύουν τις πατάτες και το καψάλισμα.  Σε αυτή τη συνταγή «ταξιδεύουν» στην Κρήτη και δημιουργούν μια εναλλακτική και εύκολη πρόταση για το αγαπημένο μας υλικό.

Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος