patates tgani me pelte ntomatas-Anoigma
clock icon
1:30'

Πατάτες τηγανητές με πελτέ ντομάτας, αυγά και ξιδάτο λουκάνικο

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 20 ml νερό
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 λουκάνικο ξιδάτο
  • 4 αυγά
  • θρούμπι ή ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πατάτες με αυγά και λουκάνικα: αγαπημένη και εύκολη συνταγή! Εδώ σε μια παραλλαγή με πελτέ ντομάτας!

Καθαρίζουμε τις πατάτες σε τρεχούμενο νερό με ένα καθαρό σφουγγάρι, χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα. Ψήνουμε στον φούρνο για 70΄ στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά ασύμμετρα κομμάτια.

Σε ένα μπολ αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας με λίγο νερό και το ελαιόλαδο. Βρέχουμε τις πατάτες με τον αραιωμένο πελτέ προκειμένου να κολλήσει πάνω στις πατάτες και τηγανίζουμε. Αφαιρούμε όταν οι πατάτες αρχίσουν να παίρνουν λίγο σκούρο χρώμα και στραγγίζουμε.

Σε καθαρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά το ξιδάτο λουκάνικο που έχουμε πρώτα κόψει σε ροδέλες. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του πελτέ που έχει περισσέψει από τις πατάτες και σπάμε τα αυγά στο ίδιο τηγάνι. Σκεπάζουμε με καπάκι για 2’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θρούμπι ή ρίγανη.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO Μ

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες σε τρεχούμενο νερό με ένα καθαρό σφουγγάρι, χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα. Ψήνουμε στον φούρνο για 70΄ στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά ασύμμετρα κομμάτια.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας με λίγο νερό και το ελαιόλαδο. Βρέχουμε τις πατάτες με τον αραιωμένο πελτέ προκειμένου να κολλήσει πάνω στις πατάτες και τηγανίζουμε. Αφαιρούμε όταν οι πατάτες αρχίσουν να παίρνουν λίγο σκούρο χρώμα και στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Σε καθαρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά το ξιδάτο λουκάνικο που έχουμε πρώτα κόψει σε ροδέλες. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του πελτέ που έχει περισσέψει από τις πατάτες και σπάμε τα αυγά στο ίδιο τηγάνι. Σκεπάζουμε με καπάκι για 2’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θρούμπι ή ρίγανη.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO Μ