patatokroketeas

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

clock icon
40'

Πατατοκροκέτες με σχοινόπρασο και κεφαλοτύρι

Υλικά

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. γάλα εβαπορέ
  • 400ml νερό
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα

  • ελαιόλαδο
  • καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

Ένα υπέροχο ορεκτικό για τα καλοκαιρινά καλέσματα, που θα φτιάξετε πολύ εύκολα με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα εβαπορέ και το νερό.
Ρίχνετε στον πουρέ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει κι ύστερα πλάθετε μπαλάκια.
Τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα τοποθετείτε σε δισκάκι. Τα βάζετε ξανά στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα.
Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τις κροκέτες και από τις δυο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε σε πιατέλα ζεστές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα εβαπορέ και το νερό.

Βήμα 2

Ρίχνετε στον πουρέ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει κι ύστερα πλάθετε μπαλάκια.

Βήμα 3

Τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα τοποθετείτε σε δισκάκι. Τα βάζετε ξανά στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τις κροκέτες και από τις δυο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε σε πιατέλα ζεστές.