PATATORAMOKEFTEDES
clock icon
35'

Πατατοταραμοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία νιφάδες πατάτας για πουρέ (1 φάκελος)
  • 80γρ. ταραμά
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα

Είναι τόσο νόστιμοι, που δεν χρειάζεται να περιμένετε την εποχή της νηστείας για να τους απολαύσετε. Οι πατατοκεφτέδες είναι μια διαχρονική γευστική αξία.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.
Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε.
Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μαζί. Αν βάλετε πολλά, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν τα κεφτεδάκια.
Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.

Βήμα 2

Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Βήμα 3

Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε.

Βήμα 4

Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μαζί. Αν βάλετε πολλά, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν τα κεφτεδάκια.

Βήμα 5

Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb