Olive Healthy June/July 11
clock icon
2:0'

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους και μους γιαουρτιού

Υλικά

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 250γρ. ζάχαρη + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 καψουλάκια βανίλιας
  • 750γρ. φρούτα του δάσους ανάμικτα (φράουλες και βατόμουρα)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φάκελο 100γρ. Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή με 2% λιπαρά
  • μερικά φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Ανάλαφρη όσο η μαρέγκα αυτή η τούρτα είναι ιδανικό επιδόρπιο για ένα γιορτινό γεύμα. Το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ θα βοηθήσει τη μαρέγκα να σταθεί, ενώ η αφράτη σαντιγί ΓΙΩΤΗΣ Garni θα της δώσει απίστευτη γλύκα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150ºC και στρώνετε με λαδόκολλα ένα επίπεδο ταψί.
Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει χτυπηθεί καλά η μαρέγκα θα πρέπει να στέκεται τόσο καλά ώστε αν αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να μην πέφτει. Στο τέλος προσθέτετε το κορνφλάουρ και δύο βανίλιες και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη λίγη μαρέγκα και «χτίζετε» στο ταψί ένα στρογγυλό δίσκο σαν όστρακο, διαμέτρου 24εκ. περίπου, με ανασηκωμένα τα γύρω τοιχώματα και λακκούβα στο κέντρο. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120ºC και ψήνετε για 1 ώρα επιπλέον. Σβήνετε τότε το φούρνο, αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη, τοποθετώντας στο πλάι μια πετσέτα για να μην κλείσει τελείως και αφήνετε την ψημένη μαρέγκα εκεί περιμένοντας να κρυώσει εντελώς.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ 75γρ. φράουλες μαζί με τη ζάχαρη άχνη και περνάτε τον πολτό από το σουρωτήρι.
Ετοιμάζετε στο μίξερ τη ΓΙΩΤΗΣ Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και την ανακατεύετε με το στραγγιστό γιαούρτι.
Γεμίζετε με αυτό το μίγμα το δίσκο της μαρέγκας, διακοσμείτε με φράουλες και βατόμουρα και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας. Πασπαλίζετε με το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε την πάβλοβα αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150ºC και στρώνετε με λαδόκολλα ένα επίπεδο ταψί.

Βήμα 2

Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει χτυπηθεί καλά η μαρέγκα θα πρέπει να στέκεται τόσο καλά ώστε αν αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να μην πέφτει. Στο τέλος προσθέτετε το κορνφλάουρ και δύο βανίλιες και χτυπάτε για λίγο ακόμα.

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη λίγη μαρέγκα και «χτίζετε» στο ταψί ένα στρογγυλό δίσκο σαν όστρακο, διαμέτρου 24εκ. περίπου, με ανασηκωμένα τα γύρω τοιχώματα και λακκούβα στο κέντρο. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120ºC και ψήνετε για 1 ώρα επιπλέον. Σβήνετε τότε το φούρνο, αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη, τοποθετώντας στο πλάι μια πετσέτα για να μην κλείσει τελείως και αφήνετε την ψημένη μαρέγκα εκεί περιμένοντας να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 5

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ 75γρ. φράουλες μαζί με τη ζάχαρη άχνη και περνάτε τον πολτό από το σουρωτήρι.

Βήμα 6

Ετοιμάζετε στο μίξερ τη ΓΙΩΤΗΣ Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και την ανακατεύετε με το στραγγιστό γιαούρτι.

Βήμα 7

Γεμίζετε με αυτό το μίγμα το δίσκο της μαρέγκας, διακοσμείτε με φράουλες και βατόμουρα και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας. Πασπαλίζετε με το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε την πάβλοβα αμέσως.