OliveMagazine

Peche Melba

Peche Melba

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Για τα ροδάκινα: Χαράζουμε κατά μήκος τη βανίλια και ξύνουμε τα σποράκια της με ένα μαχαιράκι. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και ½ φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Βάζουμε τα ροδάκινα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο σκεπασμένα.

Αφήνουμε τα βατόμουρα να ξεπαγώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό τους από λεπτή σήτα για να συγκρατήσει τα σποράκια και τον μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε το γλυκό.

Για το σερβίρισμα: Βάζουμε σε κάθε μπολ 1-2 μπάλες παγωτό, προσθέτουμε δύο μισά ροδάκινα και περιχύνουμε με τη σάλτσα από βατόμουρο.

Τip: Εάν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό μας και με ροζέτες από Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ που ετοιμάζουμε με 200ml γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο