Μια συνταγή της Μιλένας Τσαμουρλίδου για τα διάσημα, ρώσικα ραβιόλια με κιμά, η οποία αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Διεθνής Κουζίνα, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win .
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα, το νερό και τα αβγά και ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη σας σας, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Ανακατεύετε τον κιμά μαζί με υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά.
Χωρίζετε τη ζύμη σας στα 4 και με τον πλάστη ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε με ένα ποτήρι φύλλα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστά.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε τα δισκάκια που φτιάξατε και τα κλείνετε σαν μισοφέγγαρο. Όταν ενώσετε τις δύο άκρες του σχηματίζεται το πελμένι.
Τα βράζετε για 9-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού ή άλλη της αρεσκείας σας. Όσα περισσέψουν τα βάζετε στην κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο για να μην κολλήσουν αφού παγώσουν.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα, το νερό και τα αβγά και ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη σας σας, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Βήμα 2
Ανακατεύετε τον κιμά μαζί με υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Χωρίζετε τη ζύμη σας στα 4 και με τον πλάστη ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε με ένα ποτήρι φύλλα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστά.
Βήμα 4
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε τα δισκάκια που φτιάξατε και τα κλείνετε σαν μισοφέγγαρο. Όταν ενώσετε τις δύο άκρες του σχηματίζεται το πελμένι.
Βήμα 5
Τα βράζετε για 9-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού ή άλλη της αρεσκείας σας. Όσα περισσέψουν τα βάζετε στην κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο για να μην κολλήσουν αφού παγώσουν.