Arla_Penes_Galopoula
clock icon
40'

Πέννες με γαλοπούλα, τυρί και κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. πέννες ριγωτές
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σκεύος
  • 150 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 150 γρ. Arla Pasta Gratinar, mix τριμμένων τυριών
  • 200 γρ. γαλοπούλα βραστή, σε κυβάκια
  • 400 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης

Ετοιμάζουμε πέννες με γαλοπούλα για σχολικό γεύμα, με τα προϊόντα της Arla και είναι σίγουρο ότι θα αρέσει πολύ στα παιδιά.

Βράζουμε πρώτα τις πέννες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6΄. Τις στραγγίζουμε καλά. Τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζουμε με τα τυριά Arla Mozarella και Arla Pasta Gratinar, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, περιχύνουμε τις πένες με την Arla Κρέμα Γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 25΄-30΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνοδευτικά
Πράσινη σαλάτα: Ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ 2 χούφτες πράσινα σαλατικά ανάμεικτα με 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους, λίγο αλάτι, 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο και 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο.
Ξηροί καρποί: Καρύδια, αμύγδαλα με φλούδα
Φρούτο: Μήλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε πρώτα τις πέννες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6΄. Τις στραγγίζουμε καλά. Τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζουμε με τα τυριά Arla Mozarella και Arla Pasta Gratinar, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, περιχύνουμε τις πένες με την Arla Κρέμα Γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 25΄-30΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνοδευτικά
Πράσινη σαλάτα: Ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ 2 χούφτες πράσινα σαλατικά ανάμεικτα με 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους, λίγο αλάτι, 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο και 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο.
Ξηροί καρποί: Καρύδια, αμύγδαλα με φλούδα
Φρούτο: Μήλο