PENNES-MELISSA-2
clock icon
15'

Πέννες ριγέ Ολικής Αλέσεως με ντοματίνια Σαντορίνης

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες «Πέννες ριγέ Melissa Ολικής Αλέσεως»
  • 1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης, κομμένα στην μέση
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1/3 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Εάν έχετε πάνω από 15 λεπτά μπορείτε να έχετε ετοιμάσει την σάλτσα από πριν – θα δέσουν τα υλικά καλύτερα μαζί εξασφαλίζοντας μια πιο πλούσια γεύση. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά κατίκι Δομοκού στο σερβίρισμα του κάθε πιάτου.

Η επιτομή της απλότητας στο πιάτο σας… Ντοματίνια Σαντορίνης, πλατύφυλλος βασιλικός, λίγο σκορδάκι και παρθένο ελαιόλαδο. Τι καλύτερο θα μπορούσατε να σκεφτείτε για να ταιριάξετε με τις πέννες ολικής αλέσεως από την Melissa;

Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Κόβετε τα ντοματάκια στην μέση και τον πλατύφυλλο βασιλικό (προσοχή μην τον ψιλοκόψετε θα χάσει την ουσία του και θα μαυρίσει πολύ εύκολα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την λιωμένη σκελίδα σκόρδου.
Σουρώνετε τις πέννες και τις ξαναβάζετε στην ίδια κατσαρόλα όπου προσθέτετε την σάλτσα που ετοιμάσατε καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Κόβετε τα ντοματάκια στην μέση και τον πλατύφυλλο βασιλικό (προσοχή μην τον ψιλοκόψετε θα χάσει την ουσία του και θα μαυρίσει πολύ εύκολα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την λιωμένη σκελίδα σκόρδου.

Βήμα 2

Σουρώνετε τις πέννες και τις ξαναβάζετε στην ίδια κατσαρόλα όπου προσθέτετε την σάλτσα που ετοιμάσατε καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.